Deloday şurup alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerin geçmesine, kontrol altına alınmasına yardımcı olan, diğer alerji ilaçları gibi yan etki olarak uyku yapmayan antialerjik bir ilaçtır.
Deloday Şurup Nedir Ne İçin Kullanılır Ne İşe Yarar
Deloday şurup alerjik reaksiyonlar ve alerji belirtilerin geçmesine, kontrol altına alınmasına yardımcı olan, diğer alerji ilaçları gibi yan etki olarak uyku yapmayan antialerjik bir ilaçtır. Deloday şurupun fiyatı:11,41 TL'dir.
Deloday şurup vücutta histamin sebepli oluşan kabartı, kızarıklık, kaşıntı, gözlerde sulanma, burun akıntısı, damak kaşıntısı ve hapşırık gibi alerji belirtilerinin tedavisinde kullanılan antihistamin etkisi gösteren bir ilaçtır.
Deloday şurup cillte kurdeşen sebepli oluşan kaşıntı, kabarıklık ve kızarıklığın geçmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu şurup alerjik rinit (saman nezlesi ve ev tozu akarlar sebepli oluşan alerji gibi) nedeniyle vücutta meydana gelen burunda tıkanıklığı, burun akıntısı ve kaşıntı, hapşırık, öksürük, damak kaşıntısı, gözlerde kızarıklık, sulanma ve yaşarma gibi şikayetlerin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Deloday şurup 6 aylık ve daha büyük bebekler ve çocuklarda kullanılmaktadır.
Deloday Şurup Nedir?
Deloday şurup eczanelerde 150 ml’lik şişelerde satılmaktadır.Bu şurup turuncu renkte ve meyvemsi aromalı bir şuruptur. Şurubun her bir ölçeğinde 0,5 mg desloratidin bulunmaktadır.Deloday şurubun etkin maddesi desloratidin ve yardımcı maddeleri ise Propilen glikol, sorbitol çözeltisi (%70), sitrik asit anhidr, trisodyum sitrat dihidrat, sodyum benzoat, şekerdir. Bu şurup eczanelerden doktor reçetesi ile alınmaktadır. Bu yüzden doktor kontrolünde kullanılması önemlidir.Deloday şurup alerji ile kendini belli eden hastlıkların olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Bu açıdan doktorlar bu ilacı hastalarına sıklıkla reçete etmektedir.
Deloday Şurup Nasıl Kullanılır?
Deloday şurup aç veya tok karna alınabilen bir ilaçtır.
Hamilelikte Deloday Şurup Kullanımı
Hamilelik döneminde Deloday şurup kullanımının uygun olup olmayacağını doktorunuzdan veya eczacınızdan öğrenmelisiniz. Hamile kişiler Deloday şurup kullanmamalıdır. Eğer Deloday şurup kullanılan dönemde hamilelik fark ederseniz zaman kaybetmeden doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.
Emzirirken Deloday Şurup Kullanımı
Deloday şurup kullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız. Emziren anneler Deloday şurup kullanmamalıdır.
Deloday Şurup Kullanmadan Nelere Dikkat Etmelidir?
Deloday şurup kullanmadan önce şunları yapmalısınız:
Deloday Şurup Yan Etkileri Nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi, Deloday şurubun içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Yetişkinlerde yan etkiler plaseboyla (tedavi edici özelliği olmayan bir ilaç türü) benzerdir. Ancak, 2 yaşından küçük çocuklarda sık görülen yan etkiler ishal, ateş ve uykusuzluk, yetişkinlerde yorgunluk, ağız kuruluğu ve baş ağrısı plaseboya göre daha sık gözlemlenen yan etkilerdir.
İstenmeyen olaylar aşağıda sistem organ sınıfına göre listelenmiştir. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmıştır:
Farklı organ sistemlerinde;
Çok yaygın (≥ 1/10), yaygın (≥ 1/100 ila < 1/10), yaygın olmayan (≥ 1/1,000 ila <1/100),
Seyrek (≥ 1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
Yaygın: Bitkinlik.
Yaygın olmayan: Ağız kuruluğu, baş ağrısı.
Çok seyrek: Alerjik reaksiyonlar (Nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, kaşıntı, ürtiker (kurdeşen), döküntü), hayal görme, inme, artan vücut hareketiyle huzursuzluk, çarpıntı, kalp atışının hızlanması, karaciğer fonksiyon testlerinde anormalllik, karaciğerde iltihap, sersemlik, fiziksel ve ruhsal aşırı hareketlilik durumu, mide ağrısı, bulantı (hastalık hissi), kusma, ishal, uykusuzluk, uyku hali, kas ağrısı, şişkinlik.Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız, doktorunuzu ya da eczacınızı bilgilendiriniz.