Hadise nerelidir doğum tarihi ve burcu nedir?

Ünlü popçu Hadise 22 Ekim 1985 tarihinde Belçika’nın Anvers şehrinde dünyaya geldi. Hadise’nin anne babası Türk olup aslen Sivaslıdır. Belçika-Türk şarkıcısı ve şarkı yazarıdır. İlk şarkı kariyerine Belçika’ da başlamış sonrasında Türkiye’de devam etmiştir.

Hadise 2011 yılından beri Acun Ilıcalı’nın sunduğu  O Ses Türkiye yarışma programında jüri olarak ekran karşısına çıkmaktadır.

Şarkıcı Hadise Kimdir?

Hadise aslen Sivaslı olup Belçika’da doğmuştur. 22 Ekim 1985’ de doğan ünlü şarkıcı 36 yaşındadır. Ekonomi ve Çağdaş Diller eğitimi almıştır. Hadise 2 kız ve 1 erkek kardeşe sahiptir. Annesinin adı Gülnihal, babasının adı Hasan’dır. Hadise 11 yaşına geldiğinde anne ve babası boşanma kararı vermişler ve ikili hayatlarını ayırmıştır. Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Hadise 18 yaşına geldiğinde Pop Star yarışmasına katılmıştır. Burada albüm teklifi almış ve ardından hazırlıklara başlayarak ilk albümünü çıkartmıştır.

Ünlü şarkıcı Hadise 57 kilo olup 1.65 boyunda ve Terazi burcudur. Hadise Türkçe’nin yanı sıra son derece iyi Felemenkçe, Fransızca, Almanca ve İngilizce biliyor.

Hadise’nin Kariyer Başlangıcı Nasıl Olmuştur?

Hadise 2003 yılında Belçika’da Idool yarışmasına katılmıştır. Yarışma sonunda İlk 10’a girememiş fakat yarışmanın üzerinden 6 ay geçtikten sonra oradan albüm teklifi almıştır. Hadise teklifi kabul ettikten sonra albüm çalışmalarına başlamış ve ilk kariyer adımını atmıştır.

  • 2004- 2008 Sweat ve Hadise

 İlk albümü Sweat’te yer alan “Stir Me Up” şarkısını 2004 yılında çıkararak Belçika da en çok dinlenen isimleri arasına girmiştir. Belçika ve Türkiye’de tanınmaya başlayan ünlü popçu kariyerine Türkiye’ de devam etmiştir. 2008 senesinde ikinci şarkısı “My Body” yayınlandı. Hadise hem Türkçe hem İngilizce şarkılardan albüm oluşturdu. Bu albüm arasından Deli Oğlan şarkısı 2008 senesinde herkes tarafından en çok dinlenen şarkı oldu

  • 2009-2010: Eurovision, Fast Life ve Kahraman

 2009  yılında Eurovision Şarkı yarışmasına katıldı. Bu yarışmada “Düm Tek Tek” şarkısı ile 4. Sırayı alarak Türkiye’yi temsil etti. Hadise bu yarışma sayesinde daha çok ün kazanarak popüler bir isim oldu. Aynı senede “Fast Life” ve “Kahraman” albümlerini çıkararak piyasaya sundu.

  • 2011-2013: Aşk Kaç Beden Giyer?

2011 senesinde beşinci albüm “Aşk Kaç Beden Giyer” yayınlandı. Bu albümde yer alan “Superman”, “Mesajımı Almıştır O” ve “Aşk Kaç Beden Giyer” şarkılarına  klip çekti.

  • 2014- Günümüz:Tavsiye ve Şampiyon

2014 yılında Hadise’nin altıncı stüdyo albümü olan “Tavsiye” yayımlandı. Albümünde yer alan "Nerdesin Aşkım?", "Prenses", "Yaz Günü" ve "Bu Aralar" şarkılarına video klip çekildi. "Nerdesin Aşkım?" ve "Bu Aralar" şarkıları Türkiye'de bir numara haline geldi. Hadise, yedinci stüdyo albümü Şampiyon'u ise 2017'de satışa sundu.

Hadise’nin Aldığı Ödüller

 Hadise 3 TMF Ödülü ve 15 Altın Kelebek Ödülü ile birlikte birçok ödül sahibi olmuştur. 2020 senesinde en iyi kadın şarkıcı ödülünü 46. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde kazanmıştır.

Diskografi

Sweat (2005)

Hadise (2008)

Fast Life (2009)

Kahraman (2009)

Aşk Kaç Beden Giyer? (2011)

Tavsiye (2014)

Şampiyon (2017)

Hadise Şarkılar

Hay Hay · 2021

Sen Hiç Yorulma · 2021

Küçük Bir Yol · 2020

Şampiyon · 2017

Kafa Tutuyor · 2017

Tavsiye · 2014

Nerdesin Aşkım · 2014

Çok Yaşa · 2014

Aşk Kaç Beden Giyer? · 2011

Sweat · 2005

Biz Burdayız · 2012

Deli Oğlan · 2008

Evlenmeliyiz· 2009

Geliyorum Yanına · 2019

Aşk Kaç Beden Giyer? · 2011

Aşk Dediğin · 2017

Bu Aralar · 2014

Superman · 2011

Yaz Gunu · 2014

Aşkkolik · 2008

Burjuva· 2011

Visal · 2013

A Good Kiss · 2008

Kahraman · 2009

Telefon Rehberi· 2017

Melek · 2011

Sıfır Tolerans · 2014

Kalbine Yalan Bulma · 2011

My Body· 2008

Biraz Sabret · 2009

 

YORUM YAPIN